InbraakbeveiligingGeef inbrekers geen kans

Zelf kun je verschillende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat inbreken in jouw woning niet eenvoudig is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe meer tijd het ze kost om jouw woning binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze het opgeven.

Zie in deze video hoe gemakkelijk het is om binnen te komen

InbraakbeveiligingWaar je altijd op moet letten

Woninginbraak komt helaas regelmatig voor. Tijdens vakantie en feestdagen worden de meeste inbraken gepleegd. Zonder technische ingrepen kun je al behoorlijk wat doen om jouw huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers.

Hieronder een aantal punten uit onze uitgebreide ‘Veilig Wonen Checklist’:

  • Sluit altijd alle ramen en deuren en draai deze op slot. Ook als je maar even weg bent. Bedenk je dat de inbreker binnen drie minuten weer buiten staat. Hoe lang doe jij over het halen van een pak koffie?
  • Plaats waardevolle spullen niet in het zicht.
  • Plak nooit een briefje op de deur met ‘ben even weg…’
  • Laat ’s avonds de lichten aan als je weg bent. Dit maakt een bewoonde indruk.
  • Zorg voor buitenverlichting, denk aan een bewegingssensor of schemerschakelaar.
Download de Veilig wonen checklist

Inbraakwerend hang- en sluitwerkVerminder de kans op een geslaagde inbraak

Je woning voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk geeft een afname tot wel 90%, op een geslaagde inbraak. De Lockmasters specialisten komen naar je toe om je te adviseren over een optimale beveiliging van jouw woning.

Vraag gratis beveiligingsadvies aan

Herken het SKG SterrensysteemInbraakwerend deurbeslag

Aan de hand van een keuring door SKG wordt gekeken hoeveel weerstand een slot of grendel biedt tegen inbraak. Deze weerstand wordt weergeven in 3 klassen, de sterren geven de mate van inbraakwerendheid aan.

SKG KEURMERK 1 STER – 3 MINUTEN

STANDAARD INBRAAKWEREND

Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 3 minuten weerstand bij inbraak met eenvoudig gereedschap zoals een breekijzer of schroevendraaier

SKG KEURMERK 2 STERREN

3 MINUTEN ZWAAR INBRAAKWEREND

Veiligheidssloten en grendels met dit keurmerk bieden minimaal 3 minuten weerstand bij inbraak met een uitgebreide gereedschapsset.

SKG KEURMERK 3 STERREN – 5 MINUTEN 

EXTRA ZWAAR INBRAAKWEREND

Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 5 minuten weerstand tegen een inbreker met zwaar gereedschap. Hierbij moeten niet alleen het slot, de scharnieren en de cilinder van zware kwaliteit zijn, maar moeten ook de deur en het kozijn voldoende weerstand bieden.

SKG KEURMERK MET 1 VINKJE

Een product met dit keurmerk heeft een SKG erkenning. Dit houdt in dat dit product een aanvulling is op de goedgekeurde SKG producten volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen.