Nog géén kluis in huis?

Omdat je denkt dat er bij jou toch niets te halen valt? Vergis je niet! Maak maar eens een lijstje… Paspoort, kentekenbewijs, auto- en reservesleutels, officiële papieren, testamenten, verzamelingen en, en, en …… Je moet er toch niet aan denken dat het gestolen wordt?

Een kluis in huis is dus géén overbodige luxe. Kies wel voor een gecertificeerde kluis. De zogenaamde “weerstandsklasse testen” hiervoor worden door een onafhankelijk testinstituut uitgevoerd.

Bij een inbraak werende kluis gaat het om de combinatiefactor tijd én gebruikt gereedschap: hoe lang biedt de kluis weerstand?

Bij een brandwerende kluis gaat het om de factor tijd: de kluis wordt 30 tot 120 minuten blootgesteld aan een temperatuur tussen de 850 en 1100 °C. Er wordt tevens gekeken naar de afkoelperiode na het blussen. En er wordt een brandvaltest gedaan, om te testen wat er gebeurt als zo’n kluis door een verdiepingsvloer valt.

Kluizen zijn in verschillende weerstandsniveaus verkrijgbaar. Je kunt ook kiezen uit een combinatie van brand- én inbraak werend. Voor iedere toepassing is er dus een geschikte oplossing, zowel voor privé als bedrijfsmatig.

Wij als Lockmasters voeren het kluizenassortiment van De Raat Security Products.

Op de kluizenwijzer kun je je alvast verder verdiepen in de type kluizen die voor jou geschikt zijn.

Kluizenwijzer
Vraag advies bij jouw Lockmasters specialist