Koolmonoxidebeveiliging

KoolmonoxidebeveiligingBen jij voorbereid op koolmonoxide vergiftiging?

Koolmonoxide (CO) is de onzichtbare moordenaar, het is volledig geur-, kleur- en smaakloos. CO kan je doden voordat je het hebt opgemerkt. Dit gas haalt al het zuurstof uit je bloed waardoor je in levensgevaar kunt komen, met een mogelijk fatale afloop. Zorg daarom voor een vroegtijdige waarschuwing met een koolmonoxidemelder.

Ontstaan van koolmonoxide

Koolmonoxide (CO) is een zeer giftig gas dat je niet kunt zien, proeven of ruiken. Het komt vrij tijdens onvolledige verbranding bij CV installaties, boilers, gaskooktoestellen, openhaarden e.d. Voor een volledige verbranding is voldoende zuurstof nodig. Zorg er daarom voor dat de ruimte waar deze apparaten staan goed geventileerd is.

Een niet goed werkende afvoer,  slecht onderhoud of verkeerd geïnstalleerde buizen kunnen ervoor zorgen dat dit gas niet juist word afgevoerd naar buiten, maar dat het zich ophoopt in de woning.

Lees meer over de symptomen…

Koop een koolmonoxidemelder

Koop tenminste drie koolmonoxidemelders. Plaats er één bij de CV-ketel op de muur ter hoogte van de ketel. De tweede en derde moeten worden opgehangen in ruimtes waar je langere tijd verblijft, zoals de woonkamer en slaapkamer. Ook hier is het van belang dat de koolmonoxidemelder op de muur komt te hangen op zithoogte in de woonkamer en op slaaphoogte in de slaapkamer.

Een combinatie van rook en koolmonoxidemelder is niet aan te raden. De laatste berichten zijn dat het koolmonoxidelucht niet zo snel opstijgt als rook. Daarom moet de koolmonoxidemelder op de muur bevestigd worden.

Informeer bij jouw Lockmasters specialist …
I must disclose that we has been quite suspicious about it content when it replica rolex was initially declared a few years previously. Not really carbon fibre, cast dietary fiber would have been a unique means of modifying carbon dioxide straight into outlined forms and ultizing all of them as case resources.