Het AVROTROS programma “Opgelicht?!” waarschuwt al jaren voor de praktijken van vage slotenmakers met hoge rekeningen voor slecht werk. Dat was ook weer te zien in de uitzending van dinsdag 7 april. 

Susanne Schat van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vindt het van belang dat iedereen die zich gedupeerd voelt door een slotenmaker naar het politiebureau gaat en aangifte doet.

Zo lang er namelijk geen aangiftes binnenkomen bij de politie, kan er nooit een fatsoenlijk onderzoek gestart worden. Ook bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) herkennen ze de problemen rondom malafide slotenmakers.

Maar hoe vind je de juiste slotenmaker?

Volgens het CCV moeten betrouwbare bedrijven voldoen aan de verschillende eisen die zijn opgesteld voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het CCV geeft als tip om NU alvast een betrouwbare slotenmaker in jouw omgeving te zoeken en dit nummer in je telefoon op te slaan: “Mocht je ooit onverhoopt met spoed een slotenmaker nodig hebben, dan kun je gewoon dat bedrijf bellen, in plaats dat je in alle haast contact opneemt met de slotenmaker die als 1e zoekresultaat verschijnt. Met mogelijk alle gevolgen van dien.”

Zorg er dus voor dat je altijd de gegevens van je erkende lokale/regionale Lockmasters specialist bij de hand hebt. Ook gelijk handig als je je sleutel kwijt bent, als je sleutel is afgebroken, of als je jezelf buitengesloten hebt.

Maar ook omdat voorkómen nog altijd beter is dan genezen, bevelen wij je ons GRATIS Lockmasters beveiligingsadvies van harte aan!

Bron: Opgelicht?! AVROTROS