Het Politiekeurmerk Veilig Wonen houdt inbrekers buiten. Dat was te zien in de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 3 september. Drie inbrekers dropen af nadat ze minutenlang hadden geprobeerd in te breken met een koevoet bij een woning. Gelukkig waren de ramen en deuren beveiligd met sloten die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Ook een poging bij een woning in de buurt, 2 dagen, later had geen succes. Ook daar hadden de bewoners sloten met het PKVW, die niet snel genoeg open te krijgen waren.

“Er is één ding waar inbrekers een ontzettende hekel aan hebben en dat is als het lang dreigt te duren om binnen te komen”, aldus presentatrice Anniko van Santen in de uitzending. “Kijk dus of u uw woning kunt beveiligen volgens het PKVW, dan kost het inbrekers véél meer tijd om een woning binnen te komen. De beveiligingsmaatregelen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen – waar gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting een wezenlijk onderdeel van uitmaken – zorgen ervoor dat een inbreker zeker 3 minuten de tijd nodig heeft om binnen te komen. Een inbreker slaat een woning met het Politiekeurmerk daarom liever over.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk nodig? Door een vakman bij u thuis gemonteerd? Neem dan contact op met een Lockmasters vestiging bij jou in de buurt.

 

Bron: Politiekeurmerk Veilig Wonen