Stel:

  • je hebt de sleutel aan de binnenzijde van het slot laten zitten en kunt je huis niet meer in
  • je staat buiten, de voordeur waait dicht en je hebt geen sleutel bij je
  • je sleutel breekt af in het slot en je krijgt het restant er niet meer uit

Bij dit soort pech bel je een slotenmaker. Helaas blijken er veel malafide slotenmakers actief te zijn die – onterecht – honderden Euro’s vragen voor hun diensten.

Het programma Radar Checkt! toont in hun uitzending van 5 juli hoe je opgelicht wordt waar je bij staat. Zij spraken met meerdere gedupeerden, die direct bedragen tussen € 635,- en € 1100,- moesten aftikken, terwijl een plaatselijk bekende, betrouwbare en erkende slotenmaker gemiddeld voor een uur werk zo’n € 75 vraagt. Samen met materiaal, voorrijkosten, etc. betaal je dan ± € 100,- tot € 150,- inclusief BTW.

Zorg dus, dat je op internet niet terecht komt bij een tussenpersoon, die telefoontjes aanneemt van diverse nooddiensten en de klussen via whatsapp groepen doorgeeft aan bijvoorbeeld malafide slotenmakers of loodgieters. Je hebt dan geen flauw idee wie je inschakelt en je kunt niet checken of het een betrouwbare partij is. Ook ontbreekt vaak een bedrijfsnaam, het vestigingsadres en het inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel.

Wil je voorkomen dat je onbewust in zee gaat met een malafide slotenmaker en de kans loopt onnodig veel te moeten betalen, zet dan nu het telefoonnummer van jouw Lockmasters vestiging in je telefoon.

Vraag ons gratis beveiligingsadvies aan huis aan