www.hardwarewatches.com replica watches https://www.hostingwatches.com/ fake watches directorywatches.com pharmacywatches.com fake watches fake watches https://www.cruisewatches.com https://www.accountingwatches.com/ lawyerswatches.com informationwatches.com educationwatches.com https://www.engineeringwatches.com fake rolex fake watches replica watches deliverywatches.com https://www.attorneywatches.com rolex replica

De noodzaak van brandmelders

Rook is het grootste gevaar bij brand. Tijdens je slaap kun je niet ruiken, maar wél horen. Goedwerkende rookmelders zijn dus onmisbaar in elke woning! De eerste 3 minuten gaat de rookmelder nog niet af. Als de melder af gaat, heb je nog een paar minuten tijd om je te oriënteren en op tijd weg te komen, voordat dit door rook en hoge temperatuur niet meer lukt. Vaak verandert een klein brandje binnen 5 minuten in een grote uitslaande brand.

Schijnveiligheid

Weliswaar 70% van de huishoudens heeft een rookmelder. Maar bij slechts 35% werkt die goed én is die op de juiste plek geplaatst. Als de rookmelder niet juist geplaatst is, niet regelmatig wordt schoongemaakt en/of niet (meer) werkt, is helaas sprake van schijnveiligheid. Plaats rookmelders op de juiste plek voor een optimale werking.

Onderhoud

 • lees altijd éérst de gebruiksaanwijzing!
 • maak de rookmelder regelmatig – bijvoorbeeld elke 1e dag van de maand – stofvrij met een stofzuiger (op de laagste zuigkracht om de elektronica niet te beschadigen) een plumeau of een licht vochtig doekje.
 • test de rookmelder regelmatig (met gesloten deuren!) of deze nog werkt. Gebruik hiervoor de testknop.
 • door de rookmelder te testen worden sensor, elektronische circuit, batterij en het alarm gecontroleerd.
 • tenzij anders staat vermeld: vervang elk jaar de batterijen. Sommige rookmelders geven een garantie van 5 of 10 jaar met 1 batterij, zodat je hier minder vaak naar om hoeft te kijken.
 • tip: plak een sticker op de melder met de datum dat je de batterijen hebt vervangen.

Koppelbare rookmelders

Koppelbare rookmelders geven het alarmsignaal door aan elkaar. Als dus slechts 1 melder rook detecteert, zullen alle melders alarm slaan, óók als die nog niets hebben gemerkt. Zo wordt je sneller gewaarschuwd en heb je méér tijd om te vluchten. Zeker overdag is het mogelijk dat je een rookmelder niet hoort door omgevingsgeluiden als muziek, spelende kinderen of straatlawaai.

Rookmelders verplicht per juli 2022

Het belang van rookmelders is zó groot, dat de overheid per juli 2022 voor élke woning met een wettelijke rookmelderplicht komt. Voor iedere verdieping waar wordt gewoond. Niet alleen in nieuwbouwhuizen (zoals nu nog het geval is), maar óók in bestaande huizen. Wacht niet tot juli 2022. Maar beter is nog: wacht niet tot het te laat is! En maak nu direct gebruik van onze aantrekkelijke maandactie.

Plaats rookmelders op de juiste plek voor een optimale werking

Plaats rookmelders in alle ruimtes waar de kans op een brand aanwezig is én in ruimtes waar je slaapt. Ook is het verstandig om je vluchtroute te voorzien van rookmelders. De woonkamer, slaapkamer(s), overloop en hal zijn de basisplaatsen voor een rookmelder. En denk eraan dat je als je slaapt de deuren dicht doet, zodat de rook minder snel je slaapkamer binnen komt!

Aandachtspunten voor het plaatsen van rookmelders:

 • lees altijd éérst de gebruiksaanwijzing! Plaats vervolgens de rookmelder:
 • altijd aan het plafond (rook stijgt op), in het midden van de ruimte, op minimaal 50 cm van zijmuren en hoeken.
 • bij schuine plafonds de rookmelder op 90 cm. vanaf het hoogste punt. Anders kan het zijn dat de rook de sensor niet bereikt door de stilstaande lucht in de nok van een plafond.
 • minimaal 30 cm van een lamp af. Dichterbij kan de rookmelder vervuild zijn door stof dat de lamp aantrekt.
 • minimaal 3 m. van de keuken vandaan, zodat damp van het koken geen vals alarm geeft. In de keuken adviseren we een hittemelder te plaatsen.
 • in de ruimte waar de wasmachine en droger staan (als dit niet de badkamer is).
 • bij een (slaap)kamer op zolder of in de kelder in de vluchtweg (gang/trap), liefst ook in die kamer zelf.
 • in een garage of schuur als je daar elektrische apparaten oplaadt (auto, e-bike, gereedschap), omdat de accu’s hiervan brand kunnen veroorzaken.
 • niet boven radiatoren, convectorputten of andere apparaten die luchtstromingen veroorzaken (bijv. bij een vaatwasser) en niet bij ventilatieopeningen en tochtige plekken, niet boven de verwarming. Op die plekken kunnen rookdeeltjes door luchtstroming misschien de rookmelder niet bereiken.
 • niet in de badkamer vanwege vocht en stoom. Als daar echter apparatuur staat die brand kan veroorzaken (wasmachine/wasdroger), plaats dan de rookmelder in de gang of overloop aan het plafond op 50 cm afstand van de badkamerdeur en op 50 cm. afstand van omliggende muren.
 • plaats in een afgesloten keuken liever een hittemelder vanwege de stoom/damp van het koken.

De noodzaak van Koolmonoxidemelders (CO-melders)

Symptomen van koolmonoxidevergiftiging

 Grieperig of koolmonoxidevergiftiging?

Ben je alléén grieperig of zijn het tekenen van koolmonoxide vergiftiging? Afhankelijk van de concentratie koolmonoxide kunnen de eerste symptomen van CO vergiftiging  namelijk erg lijken op griep. Hierdoor kan koolmonoxidevergiftiging eenvoudig verkeerd geïnterpreteerd worden, met mogelijk  fatale afloop. Symptomen van:

 • beginnende koolmonoxidevergiftiging: hoofdpijn en misselijkheid
 • gevorderde koolmonoxidevergiftiging: slaperig en overgeven
 • ernstige koolmonoxidevergiftiging: bewusteloosheid, coma, hersenletsel, met mogelijk overlijden als gevolg

Wat moet je doen bij mogelijke koolmonoxidevergiftiging:

 • zet ramen en deuren open voor frisse lucht
 • zet, indien mogelijk, alle brandstof verbruikende toestellen uit.
 • ga naar buiten
 • zorg voor medische hulp en meld dat het mogelijk om koolmonoxidevergiftiging gaat

Waar plaats je een koolmonoxidemelder?

 Slechts een kwart van de Nederlanders heeft een CO-melder in huis en daarvan plaatst 3 van de 4 mensen de melder op een verkeerde plek. Daarom is het extra belangrijk om te weten waar je de CO-melder wél moet plaatsen. Let op! Afhankelijk van de locatie van de CO-bron gelden er verschillende adviezen!

Ruimtes met verbrandingstoestel (als mogelijke CO-bron)

In ruimtes met een cv-ketel, haard, kachel of geiser, zal de CO met de warme lucht opstijgen. Daarom moet de CO-melder in deze ruimtes zo hoog mogelijk geplaatst worden.

Aandachtspunten bij het plaatsen:

 • aan het plafond: op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de CO bron, centraal in de ruimte en op minimaal 30 cm. van omliggende muren.
 • bij een schuin plafond: op horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de CO bron, aan de hoge zijde van het schuine plafond.
 • niet naast luchtinlaten en -uitlaten, achter gordijnen, kasten etc.

Ruimtes zonder verbrandingstoestel (als mogelijke CO-bron)

In ruimtes zonder CO-bron moet de CO-melder op ademhoogte geplaatst worden.

Aandachtspunten bij het plaatsen:

 • slaapkamers: op minimaal adem-/slaaphoogte.
 • overige ruimtes: op minimaal ademhoogte (meestal zit- of loophoogte).
 • niet naast luchtinlaten en – uitlaten, achter gordijnen, kasten etc.
 • niet in de badkamer, omdat vocht de werking aantast. Hangt er een verbrandingstoestel in de badkamer: plaats dan de CO-melder op ademhoogte in de ruimte waar de badkamer op uitkomt. Als dat de overloop is, dan op hoofdhoogte. Als dat de slaapkamer is, dan op slaaphoogte.

 

Bekijk hier onze aanbiedingen uit de folder

I must disclose that we has been quite suspicious about it content when it replica rolex was initially declared a few years previously. Not really carbon fibre, cast dietary fiber would have been a unique means of modifying carbon dioxide straight into outlined forms and ultizing all of them as case resources.