SleutelserviceWij dupliceren sleutels voor jou

Naast onze slotenmakerservice aan huis heeft Lockmasters een uitgebreide sleutelservice. De meeste modellen zijn uit voorraad leverbaar en worden binnen 5 minuten door ons gemaakt met pasgarantie. Meestal is het model uit voorraad leverbaar.

Overzicht sleutelservice per winkel

Slotenservice

Denk ook aan onze slotenservice. Heb jij jezelf buitengesloten of is je sleutel afgebroken in het slot? Bij ons kun je terecht voor een betrouwbare slotenservice. Informeer bij jouw dichtstbijzijnde Lockmasters specialist. Zet het telefoonnummer van jou dichtstbijzijnde Lockmasters in je telefoon.

CilindersleutelsUitgebreide sleutelservice

Wij dupliceren elk jaar heel veel cilindersleutels. Daarnaast maken wij cilinders gelijksluitend. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de voor-, achter- en schuurdeur met dezelfde sleutel kunt openen, terwijl dat voorheen alleen kon met verschillende sleutels.

Er zijn veel merken en type cilinders in omloop. Hierdoor bestaan er veel “sleutelprofielen”. Wij hebben diverse maten voorradig, zodat we bijna alle sleutels meteen kunnen maken.

Certificaatsleutels Beveiligde sleutels

Er zijn ook sleutels waarbij een certificaat nodig is om deze te dupliceren. Dit om te voorkomen dat hier ongewenst sleutels van worden bijgemaakt. Deze sleutels worden meestal gebruikt bij huurwoningen en bedrijfspanden. Let op dat certificaatsleutels altijd duurder zijn dan de ‘gewone’ sleutels.

SleutelsType sleutels die Lockmasters voor je bij kunnen maken

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende sleutels.

Sleutelkopieën kunnen alleen worden gemaakt bij overleg van het certificaat (een soort bankpasje). Houd er rekening mee dat deze sleutels duurder zijn.

Autotranspondersleutels, bevatten een chip welke als automatische startonderbreker werkt. Sinds 1996 zijn de meeste autosleutels voorzien van zo’n chip. De prijs van autotranspondersleutels liggen tussen de 50 en 300 euro, afhankelijk van het merk en type auto. Vraag naar de exacte prijs voor jouw autosleutel bij jouw Lockmasters specialist.

Bonte baardsleutels Dit zijn de “ouderwetse” sleutels met, zoals de naam al zegt, een baard. Deze sleutels vindt je meestal op binnendeuren, maar soms ook nog op achter- of bergingsdeuren NB een bonte baardsleutel heeft in tegenstelling tot een klaviersleutel geen insnijdingen in de baard de enige beveiliging van deze sleutel is de vorm van de baard. Zie afbeelding hieronder het profiel van de diverse vormen van een baard. Deze sleutels worden ook veelal gebruikt voor opleg- en meubelsloten.

Doorn en dopsleutels Deze sleutels zitten vaak op verkeerspaaltjes of bijvoorbeeld containers. De kleinere maten worden ook gebruikt om klokken op te winden. Meestal is de vorm vierkant of driehoekig.

Dimple Key ook wel gaatjes sleutel genoemd is een complexere uitvoering van een sleutel. Door de vorm van de sleutel kunnen er meerdere technieken worden toegepast om manipulatie te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is o.a. gaatjes aan de zijkant van de sleutel of gaatjes die een dubbele laag hebben. Dimple key valt onder de noemer ‘keersleutel’.

Bij een keersleutel hoef je niet na te denken hoe je de sleutel in het sleutelgat stopt. Hiervoor worden onder andere ‘dimple key’ en ‘keso sleutels’ gebruikt.

Hotelfunctie is een cilinder waar aan de ene zijde met een sleutel bediend worden, terwijl er aan de andere kant een sleutel in zit. Dit type sleutel valt vaak onder de cilindersleutel.

Kesosleutel is een merknaam van de ‘dimple key’. Keso sleutel  valt onder de noemer ‘keersleutel’.

Een klaviersleutel is eigenlijk een bonte baardsleutel met insnijdingen in de baard van de sleutel. Deze insnijdingen moeten overeenkomen met de ”klavieren” in het slot zodat het slot geopend kan worden.

Bij een klaviersleutel met gat zit in de steel een gat dat over een pen in het slot gaat om de sleutel te centreren.

Bij een Klaviersleutel met pen zit er in de slotplaat (tegenover het sleutelgat) een gat waar de sleutel in centreert.

Kruissleutel, ook wel pen(slot)sleutel genoemd deze heeft 4 zijden(kruis) waarvan 3 met insnijdingen  Deze sleutels vindt je meestal in een bijzetpenslot.

Kluissleutels zijn er met enkele en dubbele baard. Zie verder toelichting van bonte baardsleutels en klarviersleutel.

zie omschrijving kruissleutels.

zie bonte baardsleutels

Stersleutels worden gebruikt voor insteekgrendels, dit is een bijzetslot die vaak op ramen wordt gebruikt.

Tubulair sleutels zijn alarmsleutels

Stalensleutels zijn vaak ouderwetse sleutels van Lips klaviersloten. Worden onder andere gebruikt voor de betere kluissleutels.

Vlakfreessleutels ook wel banensleutel. Het is weer een andere vorm van beveiliging en wordt vaak bij auto of bij fietssleutels toegepast.