Elektronisch toegangsbeheer

Elektronisch toegangsbeheerEen deur openen zonder sleutel

Op de meeste deuren wordt gebruik gemaakt van een mechanisch slot, vaak een cilinderslot. Alleen met een passende sleutel kan de deur ontgrendeld worden.

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van elektronisch toegangsbeheer. Dit betekent dat je een deur kunt openen zonder sleutel.  Elektronisch toegangsbeheer beschikt over programmeerbare passen of sleutels, hiermee wordt gecontroleerd wie, waar en wanneer toegang heeft.  Verloren toegangspasjes en digitale sleutels zijn eenvoudig te blokkeren in tegenstelling tot de cilindersloten die volledig vervangen moeten worden.

Elektronisch slot in de zorgsector Veilig toegang verlenen tot woning

In de ouderenzorg wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van elektronisch toegangsbeheer. Ouderen die thuis wonen maar wel zorg aan huis nodig hebben, krijgen te maken met verschillende zorgverleners die toegang tot de woning nodig hebben. Hier biedt een slot zonder sleutel uitkomst. 

Voordelen van elektronisch toegangsbeheer:

  • Toegangspassen zijn eenvoudig te blokkeren bij verlies, zonder een nieuwe cilinder en bijhorende sleutels bij te moeten maken.
  • Toegangsrechten kunnen eenvoudig gewijzigd worden.
  • De digitale sleutels kunnen zo worden ingesteld dat ze alleen toegang verlenen binnen ‘zorgtijden’, bijvoorbeeld tussen 07:00 – 19:00 uur. Stel dat de zorgsleutel is gestolen, dan zal de mogelijke inbreker geen toegang krijgen tot de woning na ‘zorgtijden’.

De oplossing voor zorgbehoevende ouderen is veilig toegangsbeleid door middel van elektronische sloten.  Hierin zijn diverse oplossingen mogelijk.

Informeer bij onze Lockmasters Specialisten