Elke 10 minuten wordt in Nederland een woninginbraak gepleegd! Een inbreker heeft over het algemeen 30 seconden nodig om binnen te komen en 5 minuten om de woning leeg te halen.

Inbrekers zijn er in alle soorten en maten. De politie onderscheidt 3 types:

  • Gelegenheidsinbrekers. Breken meestal relatief dicht bij hun eigen huis in. Kennen de buurt en de vluchtpaadjes. Of komen gewoon toevallig voorbij. Zien hun kans schoon omdat een raam of een deur open staat, dat makkelijk of ongezien te bereiken is….
  • Georganiseerde inbrekers. Gaan goed voorbereid op pad om in één nacht op meerdere adressen toe te slaan. Gaan gericht op zoek. De autosleutels van je nieuwe auto die op de oprit staat bijvoorbeeld, of nieuwe, dure apparatuur, omdat de lege doos eerder aan de straat stond…
  • Rondtrekkende (semi)professionele bendes. Komen steeds vaker uit het buitenland en halen hele wijken of steden ‘op bestelling leeg’. Bijvoorbeeld alléén elektrische fietsen, een bepaald soort auto-onderdelen, zitmaaiers, etc. Opereren vaak dichtbij de snelweg, dus zijn ze snel weg…

Welke inbreker er ook aan je deur staat …. als ze zien dat je goedgekeurd inbraak werend hang- en sluitwerk op deuren en ramen hebt, (bijvoorbeeld met kerntrekbeveiliging) en als ze weten dat ze gemakkelijk betrapt kunnen worden, is de kans dat ze jouw huis overslaan aanzienlijk groter.

Denk ook aan het beveiligen van je schuurtje of kelderbox!

Ook al ben je thuis, vaak heb je minder zicht op je schuurtje of kelderbox. Terwijl de waarde van de daar opgeborgen spullen soms kan oplopen tot wel duizenden euro’s. Denk maar eens aan gereedschap en (elektrische) fietsen, een maairobot, mooi tuinmeubilair etc. Lees hier verder.

Meer weten over inbraakpreventie en GRATIS BETROUWBAAR ADVIES AAN HUIS?